Затримано голову Укрексімбанку: СБУ повідомила деталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затримано голову Укрексімбанку: СБУ повідомила деталі

Кримінал
2148
Главу “Укрексімбанку” Олександра Гриценка затримано за підозрою у сприянні легалізації доходів, одержаних незаконним шляхом високопосадовцями часів Януковича.
Про це повідомляє Служба безпеки України у Facebook.
За даними СБУ, зловживаючи своїм службовим становищем, Гриценко вивів з-під арешту майно одного з медіа-холдингів.
“Затримання відбувалося у межах кримінального провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом)”, – кажуть у СБУ.
Гриценка було затримано в межах чинного законодавства, наразі його поміщено до ізолятора тимчасового тримання та забезпечено право на захист та спілкування з адвокатами.
Зазначимо, правоохоронці не конкретизують, про який саме медіа-холдинг йдеться, однак відомо, що у справі про злочинне угрупування Януковича та легалізацію незаконних доходів фігурує “Український медіа холдинг” (УМХ).
За даними слідства, купівлю холдингу олігархом Сергієм Курченком у бізнесмена Бориса Ложкіна фінансував, зокрема, й “Укрексімбанк”. Коштами держбанку заволоділи під виглядом кредитів на 160 мільйонів доларів та використали для оплати угоди.
Нагадаємо, у суботу деякі ЗМІ, зокрема телеканали “Прямий” та “5 канал”, повідомили про викрадення глави “Укрексімбанку” Олександра Гриценка.

Довідка Finance.ua:

  • Олександр Гриценко очолив державний “Укрексім” в 2014 році.
  • На посаду його призначала Валерія Гонтарєва.
  • Гриценко був одним із претендентів на посаду глави НБУ після рішення Гонтаревої піти у відставку.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас