Коли може відбутися референдум щодо ринку землі в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли може відбутися референдум щодо ринку землі в Україні

Казна та Політика
705
Референдум про продаж сільськогосподарської землі іноземцям може відбутися в цьому політичному циклі до 2024 року – після прийняття закону про референдум.
Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.
“Тільки після референдуму, коли українське суспільство визначиться, що воно готове або не готове дати можливість іноземцям купувати українські землі або продавати корпоративні права – тоді цей ринок буде відкритий і для іноземців. Буде перехідний етап, коли українські громадяни побачать, як працює ринок землі, після чого визначать, чи потрібно, щоб до нас прийшли французи, поляки”, – зазначив спікер.
За його словами, зараз його перший заступник Руслан Стефанчук готує закон про референдум. Разумков зазначив, що це буде закон або пакет законів про народовладдя.
Також спікер висловив сподівання, що референдум відбудеться під час нинішнього політичного циклу.
“Давайте дочекаємося, коли буде прийнятий закон про референдум. Це може бути раніше (наступного політичного циклу). Я думаю, що це може відбутися раніше 2024 року”, – уточнив Разумков.
Президент Володимир Зеленський заявляв, що винесе питання продажу сільськогосподарської землі іноземцям на всеукраїнський референдум.
Раніше Finance.ua писав, 13 листопада народні депутати в першому читанні підтримали законопроект №2178-10, який передбачає скасування мораторію на продаж землі в Україні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас