Більшість українців підтримують запровадження касових апаратів для ФОП (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість українців підтримують запровадження касових апаратів для ФОП (інфографіка)

Особисті фінанси
2060
74% українців підтримують нові закони про касові апарати, які зобов’язують навіть малі підприємства та ФОП видавати фіскальні чеки покупцям.
Про це свідчать результати соціологічного дослідження групи Рейтинг.
“Серед тих, хто веде свій бізнес, або ж хоче мати власну справу, швидше не підтримуються, аніж підтримуються ініціативи щодо повернення частини коштів покупцю (кешбек) або ж запровадження штрафів за невидачу чеку та розширення сфери застосування касових апаратів”, – йдеться в опитуванні.
Згідно з результатами дослідження:
  • дві третини опитаних підтримують введення механізму “кешбек” і створення додатка, який дозволить оплачувати всі податки в смартфоні;
  • більше половини підтримують ініціативи щодо розширення сфери застосування касових апаратів (PPO), запровадження великих штрафів для бізнесу, якщо товар буде продаватися без чеку та можливість отримувати електронний чек замість паперового;

Найкращі кредитні картки з кешбеком 💳

  • 60% стикалися з ситуацією, коли продавець не видавав жодного чеку за придбані товари або послуги (29% – часто, 31% – час від часу), 38% – не стикалися з цим. Частіше з такою ситуацією стикалися молодь і ті, хто має власну справу.
Більшість українців підтримують запровадження касових апаратів для ФОП (інфографіка)
“Половина опитаних вважають, що розширення застосування касових апаратів (PPO) – це скоріше наведення порядку в сфері сплати податків. У той же час 38% вважають, що такий крок влади скоріше є утисками малого підприємництва. Останнє твердження користується значною підтримкою серед тих, хто вже має власну справу”, – йдеться в опитуванні.
Більшість українців підтримують запровадження касових апаратів для ФОП (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • 20 вересня Верховна Рада ухвалила законопроекти 1053-1 і 1073 щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг, що передбачає застосування програмного забезпечення реєстраторів розрахункових операцій (РРО).
  • Не поширюється обов’язок використовувати РРО на фізичних осіб, які продають на ринку власні старі речі або продукти власного підсобного господарства.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас