Гончарук про ринок землі: ми не можемо задовольнити всіх — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончарук про ринок землі: ми не можемо задовольнити всіх

Казна та Політика
1696
Верховна Рада сьогодні може в першому читанні розглянути законопроекти про обіг землі, які попередньо виносили на обговорення з громадськістю. При цьому в уряді не можуть задовольнити всіх, але його завдання – балансувати інтереси всіх стейкхолдерів, а не якоїсь однієї групи.
Про це заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на своїй сторінці в Facebook.
“Нову владу вибирали для змін. Ми – не старі політики, які вже вісім скликань поспіль з року в рік продовжували мораторій, заохочуючи за безцінь продавати через “сірі” схеми землю і здавати її в оренду за копійки”, – зазначив Прем’єр.
За його словами, земельна реформа – це не про розпродаж землі. “Це – про відновлення справедливості та про права людини самостійно вирішувати, що робити зі своїм паєм – продати, працювати на ньому чи здавати в оренду. 1,5 мільйона українців уже померли, так і не отримавши прибутку від своєї землі, вони не змогли навіть передати пай у спадок своїм дітям. Я не хочу, щоб така ж доля була і у майже 6 млн пайовиків, у яких поки є земля”, – додав глава уряду.
“Сьогодні парламент може в першому читанні розглянути законопроекти про обіг землі. Звертаюся до них за підтримкою. Для всіх нас і для України це дуже важливо”, – заявив Гончарук.
Також він зазначив, що перш ніж виносити ці законопроекти на розгляд громадськості, представники уряду проводили численні консультації і переговори, опрацьовували кілька десятків можливих сценаріїв. “Потім протягом двох місяців у нас був постійний діалог, як з прихильниками, так і з противниками цієї ініціативи з метою пошуку спільного знаменника”, – підкреслив Прем’єр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас