Київ проведе “перепис” застарілого житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ проведе “перепис” застарілого житла

Нерухомість
538
На пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення щодо проведення інвентаризації застарілого житлового фонду столиці.
Про це повідомляє сайт Київради.
Як зазначається, станом на 2018 рік, за орієнтовними підрахунками Міністерства регіонального розвитку, на території Києва знаходиться понад 3 тисячі будинків, що відносяться до так званого «застарілого житлового фонду».
«Разом з тим, орієнтовно в місті Києві непридатними для проживання або аварійними є 9 млн квадратних метрів такого житла, тобто шоста частина будинків. Основну масу об’єктів застарілого житлового фонду складають так звані «хрущівки», термін експлуатації яких однозначно збіг», – зазначила ініціатор рішення, депутат Київради Ольга Балицька.

В якому місті вигідніше здавати житло

Строки. Передбачається, що виконавчий орган Київради (КМДА) протягом двох місяців має провести відповідну інвентаризацію.
Для чого це необхідно. Для прозорого та ефективного процесу реконструкції або реновації застарілого житлового фонду Києва.

Довідка Finance.ua:

  • Реконструкції підлягають будинки різної поверховості та інші об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури, технічний стан яких вже не відповідає нормативному.
  • В Мінрегіоні повідомляли, щоб почати реконструкцію, треба 100-відсоткова згода жителів. Зараз її пропонують зменшити до 75%. Але найкращий варіант – 50% плюс один.
Як має проходити переселення:
  • спочатку повинен будуватися пусковий будинок, куди переселяються мешканці з 2-3 старих будинків;
  • тільки після цього застаріле житло зноситься і на його місці будується нове.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас