Президент повідомив, як вирішуватимуть питання про продаж землі іноземцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент повідомив, як вирішуватимуть питання про продаж землі іноземцям

Казна та Політика
1002
У законопроект про ринок землі буде внесено пункт, згідно з яким іноземці отримають право купувати українські землі, земельні ділянки, лише у разі, якщо на це дано згоду народу на всеукраїнському референдумі. Найближчим часом Верховна Рада України розробить і ухвалить закон, який встановить види і механізми такого референдуму.
Про це заявив Президент України Володимир Зеленський.
Так, Президент нагадав, що незабаром Верховна Рада розглядатиме питання про введення в Україні ринку землі.
“Я розумію, питання дуже чутливе для людей. Нашим гаслом було: зробимо це разом. І ми завжди обіцяли, що важливі питання будемо вирішувати разом з вами. Тому ухвалено наступне рішення: між 1-м і 2-м читанням в чинний проект закону будуть внесені поправки, згідно з якими право продавати і купувати землю будуть мати тільки українські громадяни й українські компанії, засновані виключно українськими громадянами. Іноземці та компанії, які мають серед засновників іноземців, отримають право купувати українські землі, земельні ділянки, лише у разі, якщо на це дано згоду народу на всеукраїнському референдумі. Відповідний пункт буде міститися в законі. Найближчим часом Верховна Рада розробить і ухвалить закон, який чітко встановить види та механізми референдуму, і нарешті дасть право українцям вирішувати долю того чи іншого дуже важливого питання”, – заявив Зеленський.
Сьогодні представники фракцій і депутатських груп не підтримали голосування за зняття з розгляду законопроекту про ринок землі в Україні, який внесений до порядку денного сесії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас