Заробітчани з України працюють у кожній п'ятій фірмі Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заробітчани з України працюють у кожній п'ятій фірмі Польщі

Особисті фінанси
562
Трудові іммігранти з України працюють у 18% фірм у Польщі, з них аж 40 відсотків – це великі підприємства.
Про це йдеться у новому дослідженні агентства з працевлаштування Personnel Service, передає “Польське радіо”.
Майже дві третини працівників з України приїжджають до Польщі багато разів. Громадяни України можуть працювати у Польщі без дозволу на роботу протягом не більше 6 місяців упродовж наступних 12 місяців на підставі заяви про намір доручити роботу іноземцю.
Згідно зі звітом, українські працівники є у щоп’ятій фірмі у Польщі. Трудові іммігранти з України працюють у 40 відсотках великих підприємств, 25 відсотках середніх та 15 відсотках малих.
Водночас, за словами керівника агентства Кшиштофа Інґльота, польським фірмам дедалі важче найняти працівника з України. Згідно зі звітом, збільшена конкуренція на міжнародній арені приводить до того, що 46 відсотків фірм у Польщі інформує про труднощі з підбором персоналу зі Сходу, а це на 32 відсотки більше, ніж торік.
Посади українських мігрантів. За даними звіту, українські працівники здебільшого обіймають посади нижчої ланки – аж у 72 відсотках випадків. У щоп’ятій фірмі працівники з України є на посадах середнього рівня, що вимагають відповідних професійних кваліфікацій. Тільки у 4 відсотках закладів праці у Польщі український персонал працює на посадах вищої ланки.
Скільки платять. Щодруга фірма пропонує працівникам зі сходу ставку від 14,7 до 16 злотих брутто за годину. 15 відсотків, за дослідженням, платить від 17 до 21 злотого брутто за годину. А щоп’ятий працедавець пропонує понад 21 злотий брутто за годину. 17 відсотків фірм готові платити українцям більше, ніж польським працівникам, аби затримати їх у Польщі.
За матеріалами:
depo.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас