SoftBank прозвітувала про перші квартальні збитки за 14 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SoftBank прозвітувала про перші квартальні збитки за 14 років

Світ
474
SoftBank Group Corp повідомила про свої перші квартальні збитки за 14 років, коли її гігантський Vision Fund отримав $8,9 млн операційних збитків через падіння оцінок її двох основних проектів – WeWork та Uber.
Про це повідомляє Reuters.
Операційні збитки SoftBank за підсумками липня-вересня склали трохи більше 704 млрд єн (близько $ 6,46 млрд) у порівнянні з 706 млрд єн прибутку за аналогічний період минулого року.
Ці показники ставлять під сумнів стратегію голови SoftBank Масайосі Сона, направлену на високоризикове інвестування в стартапи, особливо на тлі його наміру створити другий Vision Fund з ще більшим бюджетом.
Минулого місяця SoftBank був змушений витратити понад $10 млрд на порятунок стартапу WeWork після провального ІРО.
Vision Fund, який підтримує Саудівська Аравія та керівником якого є колишній банкір Deutsche Bank Раджив Місра, наприкінці вересня інвестував $70,7 млрд в 88 компаній.
Вартість більшості з цих інвестицій фонду,включно з Uber, Slack Technologies і Guardant Health, впала за квартал. В Uber цей спад продовжується, оскільки збитки продовжують зростати, і цього тижня акції компанії досягли нових мінімумів.
Видання зазначає, що бізнес SoftBank підтримують інші «стовпи імперії Сона», в тому числі телекомунікаційна компанія SoftBank Corp і мобільний бізнес групи.
SoftBank не опублікував прогноз на цей фінансовий рік, заявивши,що наразі компанія має надто багато невизначених факторів.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас