SoftBank через невдалі інвестиції в Uber та WeWork може втратити $5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SoftBank через невдалі інвестиції в Uber та WeWork може втратити $5 млрд

Фондовий ринок
944
Різке падіння вартості акцій Uber і рішення найбільшої в світі мережі коворкінгу WeWork скасувати IPO позначилися на японському SoftBank, який інвестував в обидві компанії.
Про це повідомляє Forbes.
Зокрема, Mitsubishi UFJ і Morgan Stanley на $5,4 млрд скоротили оцінку прибутку для Vision Fund – основної інвестиційної структури SoftBank. Операційні збитки за останній квартал склали $3,44 млрд. У підсумку прибуток SoftBank за фінансовий рік знизився на $9,4 млрд.
Для голови SoftBank Масаесі Сона настали важкі часи, відтоді як його компанія перетворилася на інвестиційний конгломерат з частками в десятках стартапів по всьому світу, відзначає агентство.
Спочатку Сону, який займає №43 в глобальному рейтингу мільярдерів зі статками $21,6 млрд, вдавалося збільшувати свої статки, роблячи ставки на великі компанії, на зразок китайської Alibaba. Однак недавні проблеми з WeWork і Uber позначилися на акціях SoftBank, які подешевшали приблизно на 30% на початку року.
Сон також не виключає, що WeWork і Uber, які зараз втрачають гроші, можуть наростити прибуток через 10 років.
Раніше експерт підрахував, що WeWork має бути оцінена на біржі щонайменше в $24 млрд, щоб її найбільший акціонер SoftBank хоча б вийшов в нуль. Тільки тоді компанія поверне ту суму, яку витратила на інвестиції.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас