РФ назвала умову для продовження транзиту газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ назвала умову для продовження транзиту газу

Енергетика
1453
Російська сторона вимагає від України пробачити борги у близько 22 млрд доларів, для того, аби продовжити транзит свого газу.
Про це повідомив голова Нафтогазу Андрій Коболєв у facebook.
«Російська сторона пропонує Нафтогазу «обнулити» майже 3 мільярди доларів за Стокгольмським рішенням і відмовитися від позову ще на 12 мільярдів. До того ж АМКУ пропонується відмовитися від штрафу на близько 7 мільярдів доларів. Разом – 22 мільярди доларів – «понять и простить». Шукаю і не знаходжу в озвучених в медіа пропозиціях зустрічні кроки Росії на співставні суми. Хіба так виглядає «обнулення» взаємних претензій?» – написав Вітренко.
Також пропонують повернутись до прямих поставок газу з Росії і обіцяють ціну, меншу на 25%, ніж Україна має зараз, імпортуючи газ із Європи.
«За чинним контрактом ми вже маємо право купувати російський газ за ціною німецького хабу. Газпром відмовляється виконувати це положення контракту. Традиційно російські поставки, навіть зі знижками за лояльність, чомусь виходять дорожчими, ніж закупівлі за конкурентними цінами у Європі. Це нелогічно, бо Газпром транспортує газ на меншу відстань», – зазначив голова Нафтогазу.
За його словами, в Україні вже давно переконались, що ніщо не обходиться державі так дорого, як дешевий російський газ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас