«Нафтогаз» вимагає в «Газпрому» переглянути транзитний тариф – Вітренко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Нафтогаз» вимагає в «Газпрому» переглянути транзитний тариф – Вітренко

Енергетика
860
«Нафтогаз» назвав вимоги до російського газового монополіста «Газпрому» у Заяві про захист та зустрічні позовні вимоги, яку компанія направила у Стокгольмський арбітраж.
Про це повідомив виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко у facebook.
Головною вимогою, за словами Вітренка, буде перегляд тарифу за транзит газу.
«Перше і найголовніше – вимагаємо переглянути транзитний тариф. Наше право вимагати перегляд тарифу передбачене у самому контракті. Чорним по білому. Пункт 8.7 транзитного контракту. Попередній арбітраж не розглядав питання перегляду тарифу по суті», – зазначив він.
Зокрема, йдеться про перегляд тарифу з 13 березня 2018 року і до закінчення контракту (1 січня 2020 року). На переговорах з «Газпромом» не вдалося вирішити це питання, тому, зазначив глава НАК, питання перегляду тарифу передано до Стокгольмського арбітражу.
«Наш транзитний тариф наразі не відповідає рівню транзитних тарифів на європейському ринку. На графіку показані європейські транзитні тарифи, якщо зробити релевантні корегування для коректного порівняння з українським транзитним тарифом», – пояснює Вітренко.
Також «Нафтогаз» вимагатиме включити у вартість тарифу амортизаційні витрати та витрати на знецінення відповідно до очікувань припинення транзиту.
«Включення таких витрат у наш транзитний тариф є як обґрунтованим з точки зору сучасних умов формування тарифів на європейському ринку, так і справедливим щодо Газпрому», – написав він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас