Гончарук назвав ключові чинники економічного зростання України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончарук назвав ключові чинники економічного зростання України

Кредит&Депозит
456
Один з ключових чинників економічного зростання в наступному році – дешеві ресурси для бізнесу. Для того щоб відкрити виробництво, підприємець повинен мати можливість отримати кредити під адекватні відсотки в гривні.
Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.
«Що стосується цільової емісії гривні. Якщо ви починаєте друкувати гроші, то таким чином потихеньку забираєте кошти з кишень українських платників податків. Монетарна політика – це все-таки сфера НБУ. Ми з ним зараз намагаємося погодити фіскальну і монетарну політику для того, щоб гривня була стабільна і макроекономічна ситуація поліпшувалася», – заявив прем’єр-міністр.
За словами Гончарука, це сприяє зниженню інфляції і процентної ставки за кредитами.
«Один з ключових чинників економічного зростання в наступному році – це дешеві ресурси. Підприємець для того, щоб відкрити виробництво, повинен мати можливість отримати кредити під адекватні відсотки в гривні. Це означає, що банківська система це повинна забезпечити», – сказав прем’єр.
За його словами, вартість кредитів містить дві складові: вартість ресурсів і ризики. Перше залежить від ставки рефінансування, яка в свою чергу залежить від інфляції. Тому уряд повинен зробити все, щоб вона зменшувалася. Друге – це зменшення ризиків для інвесторів (це стосується боротьби з корупцією і судової системи).
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас