Радник прем'єра спрогнозував ціну землі в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радник прем'єра спрогнозував ціну землі в Україні

Аграрний ринок
1584
Радник прем’єр-міністра України з економічних питань та земельної реформи Олексій Мушак прогнозує, що після запуску ринку землі в 2020 році первісна ціна за гектар буде близько 2 тисяч доларів.
Про це він повідомив на прес-конференції.
“Якби впроваджувалася перша запропонована модель ринку землі, там, де є всі гравці, ціна була б близько двох тисяч доларів за гектар по країні. Залежно від області – наприклад, в Херсоні та на Волині трохи дешевше, а в Полтаві, Черкасах, Вінниці – дорожче, оскільки там краща земля і більша конкуренція”, – сказав він.
Мушак додав, що за іншою моделлю, в якій є обмеження по кількості гектарів в одні руки і допуску до ринку іноземців, первісна ціна буде меншою – близько 1900 доларів за гектар.
Також він повідомив, що на наступних етапах впровадження ринку землі ціна за гектар буде прямо залежати від кредитних ставок в Україні.
“Якщо кредитна ставка для України буде 5%, то ви середню оренду, яка буде 200 доларів, примножуєте на 20 – і земля буде коштувати чотири тисячі доларів. Чому в Європі така висока вартість землі? Тому що у них грошовий ресурс дуже доступний, умовно кажучи, нульова ставка”, – сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас