"Держава_в_смартфоні": в Україні запустили онлайн-калькулятор при розмитненні авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Держава_в_смартфоні": в Україні запустили онлайн-калькулятор при розмитненні авто

Особисті фінанси
4173
Калькулятор орієнтовної митної вартості та платежів при оформленні автомобілів запущено в тестовому режимі.
Про це повідомив голова Державної митної служби Максим Нефьодов на своїй сторінці у Facebook.
Що визначає сервіс – дані щодо мінімальної, середньої та максимальної вартості вказаного авто за 2018-2019 роки. За основу взято реальну інформацію щодо мільйона машин понад 2300 моделей. Калькулятор працює за адресою.
“Це робоча база тих авто, що були оформлені на митниці, її почистили вручну від помилок і друкарських помилок”, – написав він.

Картки для водіїв 🚙

Нефьодов навів приклад розрахунку вартості автомобілів: “Форд Фокус 2.0 2012 р. випуску в 2013 році коштував одні гроші, а зараз – зовсім інші. Машина за параметрами не змінилась, але брати цифри за 2013-й і застосовувати на 4.11.2019 не можна. Тому беремо оформлення за відносно недавній проміжок часу, за який знецінення не таке суттєве”.

Довідка Finance.ua:

  • “Слуга народу” планує здешевити розмитнення “єврономерів”. Пропонується спростити умови ввезення транспортних засобів на митну територію України, знизивши ставки акцизного податку.
  • Пропонують тимчасово протягом 180 календарних днів з дня набрання чинності, не враховувати віковий коефіцієнт у формулі, за якою визначаються ставки акцизного податку для транспортних засобів, легкових авто та інших моторних транспортних засобів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас