Чотириденний робочий тиждень підвищив продуктивність на 40% - Microsoft Japan — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чотириденний робочий тиждень підвищив продуктивність на 40% - Microsoft Japan

Світ
1534
Компанія Microsoft Japan у серпні цього року провела експеримент, у рамках якого у співробітників протягом місяця був чотириденний робочий тиждень – продуктивність зросла на 40% у порівнянні з серпнем минулого року.
Про це пише Bloomberg.
Зазначається, що у рамках експерименту ще одним вихідним стала п’ятниця. Серед співробітників, які взяли участь у програмі та пройшли опитування, 92% заявили, що задоволені чотириденним тижнем.
При скороченні робочого тижня на 20% продуктивність співробітників зросла на 39,9%. Проводилось менше зустрічей, вони стали коротшими: часто онлайн, а не під час особистого спілкування. Крім цього, використали на 23,1% менше електроенергії та надрукували на 58,7% менше сторінок.
Деякі менеджери Microsoft Japan досі не розуміють змін у стилях роботи, а деякі співробітники висловлюють занепокоєння з приводу того, що коротші робочі тижні будуть турбувати клієнтів.
Microsoft Японія планує провести ще один експеримент взимку. Співробітники не отримуватимуть спеціальних оплачуваних вихідних днів, але їх заохочуватимуть – відпускати за власною ініціативою “більш гнучким способом”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас