У Британії запропонували запровадити чотириденний робочий тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії запропонували запровадити чотириденний робочий тиждень

Світ
751
Лейбористська партія Великобританії при перемозі на наступних парламентських виборах має намір протягом десяти років ввести в королівстві чотириденний робочий тиждень.
Про це заявив тіньовий канцлер казначейства Джон Макдоннелл, передає Sky News.
Він пообіцяв, що уряд запровадить короткий робочий тиждень без скорочення оплати праці, оскільки британці “повинні працювати, щоб жити, а не жити, щоб працювати”.
“Наступний лейбористський уряд введе в дію зміни, необхідні для скорочення середньої повної зайнятості громадян Великобританії до 32 годин на тиждень”, – пообіцяв Макдоннелл.
За його словами, цей захід може бути реалізовано шляхом відмови Великобританії від директиви ЄС про робочий час, згідно з якою співробітники компаній повинні працювати в середньому не більше 48 годин на тиждень.
У вересні 2018 року генеральний секретар Федерації британських профспілок Френсіс О’Грейді вже пропонувала скоротити робочий тиждень до чотирьох днів. Як повідомляла The Independent, зараз багато компаній (для прикладу наводиться Amazon) неправильно розподіляють прибуток, який має бути використаний для скорочення робочого часу співробітників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас