У Мінфіні підтримують ідею зменшення податків на зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні підтримують ідею зменшення податків на зарплату

Казна та Політика
1401
Міністерство фінансів України підтримує ідею щодо зниження податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску, однак наразі можливості для здійснення цих кроків немає.
Про це повідомила міністр фінансів України Оксана Маркарова в інтерв’ю «Радіо НВ».
«Якщо говорити, що би ми хотіли зробити в податковій системі, коли ми будемо мати таку можливість, тому що, знову ж таки, зрозуміло, що понижуючи податки, ми повинні розуміти, яким чином це буде збалансовано в бюджеті… В першу чергу треба знижувати податки на зарплату», — повідомила Маркарова.
Вона зазначила, що запропоновані міністром розвитку економіки зміни до податкової системи, зокрема скасування ЄСВ та податків на доходи, можуть розбалансувати бюджет та призвести до того, що держава не отримає достатньо коштів для виплати пенсій та виконання своїх функцій. Водночас пропозиція підвищити податки на нерухомість та землю не матиме позитивного впливу на державний бюджет, адже це місцеві податки.
«Ми хотіли би зменшувати податки на оплату праці (ПДФО), ми хотіли би зменшувати податки, які стосуються інвестицій і, звичайно, щодо податку на нерухомість і податку на землю, вони повинні встановлюватися і вони повинні сплачуватися, і вони повинні підвищуватися», — повідомила Маркарова.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас