Google розробила найпотужніший у світі комп'ютер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google розробила найпотужніший у світі комп'ютер

Технології&Авто
779
Компанія Google стверджує, що розробила комп’ютер, якому потрібно лише 200 секунд, щоб виконати розрахунки, на які іншим суперкомп’ютерам потрібні тисячоліття.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
“Сьогодні науковий журнал Nature опублікував результати зусиль Google зі створення квантового комп’ютера, що може виконувати завдання, на які не здатний класичний комп’ютер. Це відомо в цій галузі як ”квантова перевага”. На практиці наш процесор, який ми називаємо Sycamore, виконав за 200 секунд обчислення, які зайняли б у найшвидшого у світі суперкомп’ютера 10 000 років”, – йдеться у публікації.
У Google зазначили, що вони йшли до цього результату протягом довгих років. Тепер же Google має намір “з’ясувати, як застосувати цю технологію під час роботи”.
Також компанія опублікувала відеоролик, в якому пояснює принцип роботи Sycamore.
Квантові комп’ютери можуть потенційно вирішити проблеми, які були б надто важкими або навіть неможливими для класичних комп’ютерів – наприклад, розробити кращі батареї, з’ясувати, які молекули можуть зробити ефективні ліки або мінімізувати викиди від створення добрив. Вони також можуть допомогти вдосконалити існуючі передові технології, такі як машинне навчання.
Бізнесвумен і дочка американського президента Іванка Трамп також прокоментувала цю новину у Twitter, заявивши, що США продовжують лідирувати у світі у сфері технологічних інновацій.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас