Lilium розігнали аеротаксі до 100 км/год (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lilium розігнали аеротаксі до 100 км/год (фото, відео)

Технології&Авто
573
Стартап Lilium завершив перший етап льотних випробувань електричного аеротаксі Lilium Jet, який показав, що апарат здатний розвивати швидкість понад 100 км/год і може виконувати складні маневри.
Компанія також оголосила про завершення будівництва свого першого складального цеху площею 3 тис. квадратних метрів у Мюнхені і приступила до будівництва другого виробничого підприємства, завдяки чому розраховує створити до 500 нових робочих місць.
Lilium розігнали аеротаксі до 100 км/год (фото, відео)
Нове випробування показує, що Lilium Jet може не тільки зависати в повітрі, а й переходити з вертикального польоту в горизонтальний. За словами компанії, апарат успішно пройшов всі заплановані випробування, включаючи тести на безпеку, і тепер готовий до другого етапу, на якому будуть перевірятися його експлуатаційні характеристики на високих швидкостях.
Lilium Jet обладнаний 36 електродвигунами загальною потужністю 2000 к.с., які надають руху гвинти (12 на передньому крилі і 24 на задньому). Це дозволять йому розвивати швидкість до 300 км/год (поки тільки в теорії). Аеротаксі може перевозити до п’яти пасажирів, включаючи пілота, на відстань до 300 км. Lilium планує надавати комерційні послуги з перевезення пасажирів у 2025 році. До того часу компанія сподівається виробляти сотні літаків щорічно.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас