Якими будуть інфляція і ВВП в 2020 році - прогноз від Мінекономрозвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якими будуть інфляція і ВВП в 2020 році - прогноз від Мінекономрозвитку

Казна та Політика
1410
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства в базовому макроекономічному прогнозі на 2020 рік закладає показник інфляції в 5,5%.
Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Ніколайчук під час брифінгу, присвяченого новому макропрогнозу, який підготувало міністерство.
“Міністерство економіки переглядає прогноз по інфляції в бік зниження, наближає його до цілей Національного банку. Ми, як і Національний банк, вважаємо, що вже наступного року інфляція знизиться до цільового коридору. Щодо споживчої інфляції на кінець наступного року ми очікуємо 5,5%», – сказав він.
Також Мінекономрозвитку і Нацбанк у своїх прогнозах на 2020 рік прогнозують, що зростання валового внутрішнього продукту України складе від 3,5 до 3,7%. Про це під час брифінгу заявив міністр розвитку економіки Тимофій Милованов.
«Ми свій прогноз подаємо на Кабмін найближчим часом, і він буде опублікований після того, як Кабмін його ухвалить. Національний банк також свій прогноз готує і постійно оновлює. Україна матиме в цих прогнозах цифру на 2020 рік в різних прогнозах 3,5-3,7%», – сказав він.
Милованов зазначив, що в оновленому макроекономічному прогнозі на 2020 рік передбачається: зростання валового внутрішнього продукту України може скласти як 3,7% (консервативний сценарій), так і 4,8% (оптимістичний сценарій).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас