В Україні можуть заборонити фінансувати купівлю житла через держпрограми до введення його в експлуатацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть заборонити фінансувати купівлю житла через держпрограми до введення його в експлуатацію

Казна та Політика
497
Міністерство розвитку громад і територій має намір заборонити фінансування купівлю житла в Україні до введення його в експлуатацію через державні програми придбання квартир.
Про це в інтерв’ю повідомила міністр розвитку громад і територій Альона Бабак.
«Люди через програму Держмолодьжитла (Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву Держмолодьжитло – ред.) стають інвесторами в будівництво, але це не працює. Держмолодьжитло фінансує певну кількість власників у тому чи іншому будинку. Але часто виявляється, що попит не сформувався. Наприклад, в будинку 400 квартир, з яких лише 50 продані. У зв’язку з цим будинок не добудовується, а люди не мають житла і починають страйкувати. Тому я попросила колег сформувати зміни до постанови Кабміну, щоб не дозволяти фінансувати житло, якщо об’єкт не введений в експлуатацію», – сказала вона. Бабак зазначила, що сьогодні існує величезна кількість державних житлових програм.
«У деяких держава компенсує тіло кредиту, в інших – частково відсотки, де фінансується житло 50 на 50. Міністерство повинно виступити в ролі розробника бачення того, які фінансові інструменти повинні бути уніфіковані для молодіжного кредитування, фінансової підтримки купівлі житла переселенцями тощо», – підкреслила вона. Тому, за словами Бабак, Держмолодьжитло буде трансформоване в певний інструмент.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас