У яких випадках відтермінування штрафів для "єврономерів" не діє — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У яких випадках відтермінування штрафів для "єврономерів" не діє

Особисті фінанси
1020
На початку жовтня Уряд оприлюднив постанову про відтермінування штрафів для “єврономерів” до 1 січня 2020 року. Проте ця постанова діє не для всіх категорій громадян.
Про це повідомляє Дорожній Адвокат на сторінці у Facebook.
Як ідеться в повідомленні, прочитавши в Інтернеті публікації про відстрочення «драконівських» штрафів для авто на “єврономерах” деякі власники таких автомобілів спробували вивезти їх за кордон. Як наслідок – отримали протоколи і залишили авто на кордоні.
“Дійсно, для певної категорії осіб штрафи за перевищення терміну перебування в Україні автомобілів з іноземною реєстрацією відтерміновано до 31 грудня 2019 року. Проте це стосується не всіх”, – повідомляється в публікації.
У яких випадках діє відтермінування:
  • відтермінування застосовується лише за умови здійснення митного оформлення автомобілів для їх вільного обігу на митній території України, тобто за умови розмитнення (Закон від 12.09.2019 №73-IX),
  • в інших випадках, якщо автомобіль не розмитнено, а вивозиться за межі митної території України, застосовуються нові штрафи.
Які штрафи діють:
  • перевищення строку тимчасового ввезення чи транзиту більше ніж на тридцять діб, а також втрата цих автомобілів, на даний час передбачає штраф 170 000 грн або їх конфіскація.

Кредитні картки для водіїв

“Наразі під час перетину кордону митниця масово виписує протоколи на «євробляхи», ввезені в режимі «Транзит», які громадяни вивозять «назад» за кордон. Протокол виписується на підставі ч.6 ст.470 Митного кодексу, автомобіль тимчасово вилучається”, – зазначає Дорожній Адвокат.
Так, розгляд справи здійснюється судом. До розгляду справи судом автомобілі залишаються на спеціальних майданчиках митниці, призначених для зберігання конфіскованих товарів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас