Боржники «Київводоканалу»: за що можуть відключити воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боржники «Київводоканалу»: за що можуть відключити воду

Особисті фінанси
2186
Кияни, які мешкають у багатоповерхівках, заборгували за водопостачання 568 млн грн на кінець вересня. З них 399 млн грн – борг юридичних осіб, яких обслуговує «Київводоканал». Сума загальної заборгованості сягає майже мільярда гривень.
Про це повідомляє прес-служба ПАТ АК «Київводоканал».

Як заощадити на комуналці

Компанія попередила про борги вже 13,3 тис. мешканців київських багатоповерхівок та 4,3 тис. абонентів-юридичних осіб. Також підприємство уклало договори про надання послуг для жителів 2,6 тис. квартир та 304 юросіб. «Київводоканал» також продовжує укладати договори про реструктуризацію боргів на суму приблизно 264 тис. грн.
Боржники «Київводоканалу»: за що можуть відключити воду
Прес-служба зазначає, що за вересень працівники служб водопостачання опломбували 13,74 тис. приладів та обстежили 2,7 тис. об’єктів, з яких 65 відключили від мереж.
Відключити від мереж водопостачання та водовідведення можуть:
  • за несплачені рахунки за три і більше місяці,
  • за припинення щомісячної сплати реструктуризованої заборгованості.
Якщо абонент, після отримання попередження про заборгованість, упродовж 10 днів не погасив вказану суму заборгованості, йому буде припинено надання послуг шляхом відключення від централізованих мереж водопостачання та/чи водовідведення та опломбування водопроводу.
Споживач може відновити послуги, якщо повністю сплатить борг та затрати на від`єднання та під`єднання до центральних мереж та опломбування.

Довідка Finance.ua:

  • Тариф на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для споживачів м. Києва становить 20,376 грн (у т. ч. ПДВ 3,396 грн) за 1 куб. м
  • Тариф на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) становить 21,756 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас