Moody's прогнозує «надзвичайно високі» ризики глобальної рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's прогнозує «надзвичайно високі» ризики глобальної рецесії

Світ
732
Головний економіст Moody`s Analytics Марк Занді заявив, що існує «надзвичайно високий» шанс того, що рецесія може завдати удару по світовій економіці в найближчі 12–18 місяців, і політики, ймовірно, не зможуть це відвернути.
Про це повідомляє CNBC.
«Думаю, ризики є дуже високими, тому, якщо щось не відповідатиме сценарію, у нас буде рецесія, – зазначив Занді. – Я скажу також: навіть якщо у нас не буде рецесії в найближчі 12–18 місяців, думаю, що в нас буде набагато більш слабка економіка».
За його словами, щоб уникнути уповільнення економічної активності, треба одночасно дотримуватися багатьох факторів. Вони включають, зокрема, політику Дональда Трампа, який не загострюватиме митну війну з Китаєм, вирішення Brexit та продовження центральними банками грошових стимулів, пояснив Занді.
Він також оцінив ризики глобального економічного спаду як «неприємно високі».
Інші економісти виглядали менш стурбованими, але розділили думку Занді про уповільнення глобального зростання.
Есвар Прасад, професор Корнельського університету сказав, що споживчі витрати допомогли підтримати зростання в низці економік. Навіть не зважаючи на те, що в інших секторах спостерігається зрив імпульсу.
«На споживачів та домогосподарства не можна розраховувати для продовження зростання. Тому, дійсно, ключовий момент полягає у тому, щоб розробити набор політик, які стимулюватимуть відродження довіри бізнесу та споживачів, і в кінцевому підсумку збільшити інвестиції», – заявив Прасад.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас