Google виводить виробництво своїх пристроїв з Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google виводить виробництво своїх пристроїв з Китаю

Технології&Авто
772
Google вирішила вивести виробництво своїх пристроїв за межі Китаю, щоб мінімізувати негативний вплив наслідків торгової війни між США і Китаєм.
Про це повідомляє DailyComm.
Зокрема, збірка розумних колонок Google Home тепер буде здійснюватися в Таїланді. Виробничим партнером американської компанії залишилася Quanta Computer.
Крім того, Google розглядає можливість перенесення в Таїланд і В’єтнам виробництва портативних комп’ютерів на платформі Chrome OS.
За даними видання Nikkei, в 2019 році Google почне перенесення виробництва своїх смартфонів Pixel з Китаю до В’єтнаму. Повідомляється, що в 2019 році Google планує поставити від 8 до 10 млн смартфонів, що вдвічі більше, ніж роком раніше. В’єтнам став ключовим компонентом стратегії компанії щодо зміцнення позицій на ринку смартфонів.
При цьому ще одне видання Nikkei підтверджує, що смарт-колонки Google Home будуть виготовлятися в Таїланді. Однак розробка нових пристроїв і початкове збирання обладнання залишаться в Китаї.
У Google поки що утримуються від коментарів з приводу перенесення виробничих майданчиків.
Останнім часом спостерігається тенденція щодо того, що великі технологічні компанії, серед яких Google, виводять виробництва з Китаю через торгову війну цієї країни з США, а також через зростання витрат на китайську робочу силу.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас