АМКУ оштрафував великі тютюнові компанії на 6,5 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував великі тютюнові компанії на 6,5 мільярда

Фондовий ринок
421
Антимонопольний комітет оштрафував на загальну суму 6,5 млрд гривень дистриб’юра тютюнових виробів ТОВ «ТЕДІС Україна» та його партнерів – тютюнові компанії – за створення штучних бар’єрів на ринку первинного продажу сигарет.
Про це повідомив голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв у Facebook.
“Щойно, 10 жовтня 2019 року, АМКУ прийнято рішення щодо антиконкурентних узгоджених дій тютюнових компаній та монополіста- дистриб’ютора «ТЕДІС Україна». На відповідачів накладено штрафи в загальному розмірі 6,5 млрд гривень”, – написав Терентьєв.
Голова АМКУ назвав суми штрафів:
ТЕДІС Україна” на 3,4 млрд грн; «Філіп Морріс Сейлз Енд Дистриб’юшн» на 366 млн грн; «Філіп Морріс Україна» на 814 млн грн; «Джей Ті Інтернешнл Україна» на 434 млн грн; «Джей Ті Інтернешнл Компані Україна» на 488 млн грн; «Імперіал Тобакко Продакшн Україна» на 167 млн грн; «Імперіал Тобако Юкрейн» на 292 млн грн; «Бритіш Американ Тобакко Сейлз Енд Маркетинг Україна» на 80 млн грн; АТ “Тютюнова компанія «В.А.Т.- Прилуки» на 448 млн грн.
Терентьєв пояснив, що “порушники встановили такі умови для укладання договорів з іншими, окрім «ТЕДІС», потенційними дистриб’юторами, які просто унеможливили їх появу на цьому ринку”, – зауважив голова антимонопольного відомства.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас