Сигарети можуть подорожчати на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сигарети можуть подорожчати на 40%

Казна та Політика
991
Найбільші виробники сигарет в Україні закликають владу скасувати збільшення торговельних націнок на їхню продукцію в Україні. Про це йдеться в спільній заяві компаній Філіп Морріс, BAT, JTI та Imperial Tobacco.
Йдеться про законопроект №1049, яким встановлюється торгова націнка на сигарети для оптової та роздрібної торгівлі на рівні 7% і 13% від максимальної роздрібної ціни. Подібні нововведення можуть призвести до подорожчання сигарет на 40%, збільшення тіньового ринку до 20% і втрати понад 7 мільярдів гривень у вигляді несплачених податків і акцизів до бюджету.
Більше того, існує ризик закриття в Україні тютюнових фабрик – і як наслідок втрати понад 50 тисяч робочих місць, йдеться в заяві компаній.
Найбільші тютюнові компанії в Україні закликали владу до діалогу в питанні по справі АМКУ про можливе порушення гравцями ринку правил конкуренції. Нагадаємо, в Антимонопольному комітеті звинувачують чотирьох найбільших виробників сигарет в Україні в змові з метою недопущення на ринок інших дистриб’юторів. Втім, як зазначили раніше представники бізнесу – звинувачення ґрунтуються на застарілих даних і не відображають реальну картину дистрибуції сигарет в Україні.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас