Метро на Троєщину: в КМДА розповіли про перспективи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Метро на Троєщину: в КМДА розповіли про перспективи

Казна та Політика
1764
Метро на Троєщину можна побудувати за 5-7-10 років, якщо будуть на це кошти.
Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в інтерв’ю Хмарочосу.
“У нас є підтвердження від китайців, які готові надати кредит структурі, яка будувала б метро на Троєщину. За попередніми оцінками, йдеться про суму 2 млрд доларів. Однак для цього китайцям потрібні державні гарантії, однак уряд відмовляється нам їх надавати”, – прокоментував Микола Поворозник
Він так зазначає, що метро потрібно не лише жителям Троєщини, а й жителям Солом’янки.
“Там теж немає жодної станції метро, а найближча станція метро – «Вокзальна», де вранці величезні черги. Тому лінія метро, яка б протягнулась би від Жулян і до Троєщини, могла б вирішити проблеми з доступністю для обох районів”, – додав він.
Як вважає Микола Паровозник, метро на Троєщину можна побудувати за 5-7-10 років. “Поки у нас є лише попереднє ТЕО (техніко-економічне обгрунтування, документ, який дозволяє оцінити витрати на будівництво), однак немає ТЕО та самого проекту будівництва метро в цей мікрорайон”, – додав він.
Проте, як відмічає заступник голови КМДА, у них є зараз все, щоб запустити «легке метро» на Троєщину: кільцева електричка, швидкісний трамвай, трамвай на Троєщині. Треба лише з’єднати ці всі лінії.
“Рік тому ми вже пропонували міністерству інфраструктури проект трам-трейну для Києва, який би ходив по залізничних коліях. Цей проект не потребує жодних державних гарантій, а ЄБРР вже був готовий виділити на це кошти. Йдеться про 500 млн євро. Однак в «Укрзалізниці» не погодились з цим проектом – для цього необхідно змінювати розклад руху вантажних потягів. А це для них не вигідно”, – підсумував він.
За матеріалами:
Хмарочос
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас