МВФ знизить прогнози зростання світового ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ знизить прогнози зростання світового ВВП

Казна та Політика
340
Міжнародний валютний фонд очікує уповільнення темпів економічного зростання в країнах, що становлять 90% світового ВВП, у 2019 році.
Про це заявила новий директор-розпорядник фонду Крісталіна Георгієва.
«Два роки тому ми відзначали синхронне прискорення зростання в глобальній економіці, підйом відзначався в державах, що становлять 75% світового ВВП, а зараз синхронність ще більш висока, проте, на жаль, в даний момент це синхронне уповільнення зростання», – зазначила Георгієва в ході свого першого виступу напередодні щорічних зустрічей МВФ.
У МВФ у 2019 очікують ослаблення економічного підйому в 90% світової економіки, і це масштабне уповільнення означає, що глобальне зростання в цьому році буде мінімальним з початку цього десятиліття.
За словами Георгієвої, МВФ знизить прогнози зростання світового ВВП на 2019 і 2020 роки в жовтневому огляді світової економіки (World Economic Outlook, WEO), який буде опублікований на наступному тижні.
«Погіршення прогнозів відображає складну ситуацію. У США і Німеччині показники безробіття перебувають на рекордно низьких рівнях. Однак у багатьох розвинених економіках, включаючи США, Японію і, особливо, єврозону, відзначається ослаблення економічної активності. В деяких з найбільших emerging markets, наприклад, в Індії і Бразилії, уповільнення зростання є ще більш серйозним», – заявила Георгієва.
Серед основних причин ослаблення глобального економічного підйому вона зазначила негативні наслідки торговельних суперечок. Невизначеність, пов’язана з ситуацією в торгівлі, а також з Brexit і геополітичними суперечками, стримує економічний потенціал.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас