У NASA протестували новий марсохід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У NASA протестували новий марсохід

Технології&Авто
398
Фахівці NASA показали, як проходило тестування системи, яка призначена для спуску ровера Mars 2020 на поверхню Червоної планети. Повідомляється, що випробування пройшло успішно, і якщо все й далі піде за планом, то місія «Марс-2020» стартує в липні 2020 року.
Якщо апарат відправиться на Марс у липні, то до планети він підійде тільки в лютому 2021 року. Нагадаємо, що до складу модуля, що спускається, увійдуть два марсоходи, а також перший марсіанський вертоліт і ще багато наукового обладнання.
Згідно з останніми даними, місцем для висадки апаратів стануть плато Сирт і кратер Джезеро, розташовані в 28 км один від одного. Нещодавно ми розповідали, що у вертольота Mars Helicopter немає наукових завдань.
Позаяк політ буде тестовим, вертольоту достатньо просто прибути на планету і піднятися в повітря. Можливо, на вертоліт закріплять камеру, щоб він зміг зробити панораму місцевості. А ось у роверів наукових завдань багато. Їм треба взяти проби ґрунту в околицях місць посадки, щоб допомогти вченим знайти життя на Марсі.
Також апарати повинні вивчити атмосферу Марса і сейсмічну активність планети. В ході останнього експерименту фахівці випробували спускову систему в Лабораторії реактивного руху (JPL) в Пасадені, штат Каліфорнія. Посадковий модуль з усім обладнанням підняли на висоту 8-10 метрів за допомогою крана, а потім ровер відокремився від апарата і успішно приземлився.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас