Теплопостачальникам можуть спроситити реструктуризацію боргів за газ - законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Теплопостачальникам можуть спроситити реструктуризацію боргів за газ - законопроект

Казна та Політика
522
У Кабінеті Міністрів України розробили проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення врегулювання заборгованості за спожиті енергоносії теплопостачальних та теплогенеруючих організацій, підприємств централізованого водопостачання і водовідведення». Ним уряд пропонує спростити процес реструктуризації боргів за газ для компаній, які здійснюють централізоване теплопостачання.
Про це повідомляє прес-служба Кабміну, посилаючись на Міністра розвитку громад та територій України Альону Бабак.
«Наразі реструктуризації підлягає лише заборгованість за газ, що виникла на 1 липня 2016 року. Але з того часу всі підприємства теплоенергетики накопичили додатково ще 17,5 млрд боргів, тобто на сьогодні сукупний борг ТКЕ за газ сягнув 32,5 млрд грн», – зазначила міністерка.
За її словами держава та органи місцевого самоврядування не мають джерел погашення таких боргів, тож це питання потрібно врегулювати на законодавчому рівні.
«Пропонуємо на законодавчому рівні дозволити реструктуризувати підприємствам теплоенергетики заборгованість, яка виникла через затримку субсидій, пільг чи невчасного коригування тарифів. Сподіваємось, НАК «Нафтогаз» погодиться на компроміс і розгляне фіксацію дати, яка і буде визначати обсяг боргу, який підлягає реструктуризації», – додала Бабак.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас