Рада підтримала створення Бюро фінансових розслідувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада підтримала створення Бюро фінансових розслідувань

Казна та Політика
541
Верховна Рада 2 жовтня підтримала в першому читанні законопроект №1208-2 «Про Бюро фінансових розслідувань».
За ухвалення відповідного рішення проголосували 270 народних депутатів, повідомляє прес-служба парламенту.
Законопроектом передбачається створення Бюро фінансових розслідувань як центрального органу виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів через міністра фінансів.
Бюро фінансових розслідувань – орган досудового розслідування, основним завданням якого буде запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних злочинів, віднесених до його підслідності.
Законопроект розроблено також з метою поділу сервісної та правоохоронної функцій Податкової служби, ліквідації податкової міліції, оптимізації структури та чисельності органів, які ведуть боротьбу зі злочинами в сфері фінансів, усунення дублювання їхніх функцій.
БФР складається з центрального апарату і територіальних управлінь, зареєстрованих як юридичні особи публічного права.
Гранична чисельність працівників, а також умови і розміри оплати праці будуть встановлені Кабінетом міністрів на підставі звіту керівника бюро.
Передбачається можливість переходу колишніх працівників податкової міліції на службу в Бюро фінансових розслідувань на загальних підставах за результатами проведення конкурсу.
Законопроект не передбачає ліквідацію будь-яких підрозділів Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ, але до Бюро фінансових розслідувань переходять повноваження з розслідування економічних злочинів.
БФР здійснює самостійне проведення оперативно-розшукової діяльності, фізичний захист надається органами національної поліції.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас