Рада скоротила список заборонених для приватизації заводів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада скоротила список заборонених для приватизації заводів

Казна та Політика
637
Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому закон про визнання таким, що втратив чинність, закону «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» (1054-1).
За його ухвалення проголосували 250 народних депутатів.
Законом пропонується визнати таким, що втратив чинність, закон України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».
Крім того, ухвалений документ пропонує внести зміни до закону «Про приватизацію державного і комунального майна» в частині визначення критеріїв об’єктів, що не підлягають приватизації, зокрема, установити, що об’єкти права державної власності, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях, не підлягають приватизації до повного відновлення конституційного ладу України на тимчасово окупованих територіях.
Також зазначається, що даний закон сприятиме активізації інвестиційної діяльності в ринковому середовищі, забезпечить рівність прав та інтересів суб’єктів господарювання, громадян і держави щодо розпорядження об’єктами державної власності, що сприятиме оптимізації системи управління державним майном.
Уряд впевнений, що він забезпечить зняття штучних заборон щодо приватизації державного майна і позитивно вплине на економічний розвиток регіонів.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас