Міжбанк: атаки на гривню продовжуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: атаки на гривню продовжуються

Валюта
7164
Середа пройде дуже напружено на валютному ринку з продовженням масованих атак на гривню.
Стимулювати нові валютні ралі будуть кілька факторів:
1) Уже повноцінна робота клієнтів після початку місяця і кварталу. Налякані вчорашнім злетом котирувань покупці вийдуть на торги зі скупкою валюти за вже “новими” цінами і на побоюваннях подальшого зростання курсу – будуть активно закривати свої валютні угоди. А ось продавці-експортери поки витрачатимуть наявну у них гривню від відшкодувань ПДВ і продаватимуть валюту тільки “задорого”. Це сформує черговий психологічний настрой ринку на подорожчання валюти.
На тлі гри “на підвищення” вже вчора активізувалися імпортери енергоносіїв перед опалювальним сезоном і попит з їхнього боку на валюту продовжить рости, що також спрацює проти гривні;
2) Провальний вчорашній аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП. На ньому чиновники змогли продати облігацій всього на 77 млн ​​гривень (при початковій пропозиції паперів на 3 млрд гривень за номіналом), що фактично не додасть пропозиції нерезидентської валюти на міжбанку і більше того – психологічно працює проти гривні. Такими діями нерезиденти знову будуть «допомагати» місцевим спекулянтам у розкручуванні курсу на торгах;
3) Поведінка готівкового ринку. Обмінники активно включилися в розкрутку курсу і стали грати на випередження, завищуючи свої цінники істотно вище рівня міжбанку. Котирування готівкового долара злетіли вже з сьогоднішнього ранку при продажу навіть до рівнів 25,50- 25,60 гривень. Всі розуміють, що це спроба заробити на ажіотажі, але це також працює проти нацвалюти.
Після вже дводенного істотного зростання курсу – настрої на валютному міжбанку вочевидь девальваційні, чим і користуються спекулянти як на міжбанку, так і на готівковому ринку. Тому атаки на гривню зі спробами спекулятивно розгойдати курс вище – продовжаться і сьогодні. НБУ швидше за все доведеться втручатися в ситуацію з продажем валюти через Matching, щоб збити паніку на ринку. Але великих обсягів продажів з боку регулятора очікувати не варто. НБУ продовжить економити резерви, намагаючись обмежитися вербальними інтервенціями і запевненнями про короткочасність злетів котирувань.
З урахуванням усього вищезгаданого ми очікуємо на сьогодні широкий коридор по долару в межах 24,70-25,10 гривень з масованими спекулятивними атаками на гривню. Статистика торгів буде середньою – в межах до 270 млн доларів при укладенні до 500-630 угод, значна частина яких будуть спекулятивними.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,63 / 24,66
євро – 26,80 / 26,83
російський рубль – 0,3777 / 03785
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас