Які електронні сервіси Smart City вже діють у Києві - Кличко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які електронні сервіси Smart City вже діють у Києві - Кличко

Казна та Політика
879
Усе, що тільки починає робити країна для втілення «розумних» технологій, Київ уже використовує. Бо розвиток системи smart city дозволив запровадити десятки електронних сервісів для жителів.
Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виступу на Kyiv Smart City Forum 2019, повідомляє прес-служба Київської міської адміністрації.
Єдиний електронний квиток: понад 50 мільйонів поїздок у громадському транспорті було сплачено єдиним електронним квитком, який почали запроваджувати у місті менше року тому.
«Картка киянина»: нею користується майже 800 тисяч людей. Банківська картка ідентифікує власника та надає йому можливість сплатити за житлово-комунальні послуги без відсотків, отримати знижки на товари в супермаркетах, аптеках. А також дозволяє пільговикам безкоштовно їздити у транспорті.
«Особистий кабінет киянина» та KyivSmartCity: ними вже користується 75 тисяч киян, а додаток втілює у собі концепцію міста в смартфоні. У майбутньому кияни матимуть можливість сплатити за комунальні послуги чи, наприклад, проголосувати за проект Громадського бюджету, клікнувши у потрібному розділі додатку.
Більше половини пацієнтів записуються на прийом до лікарів дистанційно та не витрачають часу на очікування у чергах.
«200 тисяч дітей влаштували в дитячі садки онлайн. Електронні послуги Києва охоплюють навіть домашніх улюбленців: до Реєстру домашніх тварин внесено дані про більш як тисячу котів та собак», – повідомив Віталій Кличко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас