Зниження ставки НБУ приведе до зростання попиту на корпоративні та муніципальні облігації - ICU — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження ставки НБУ приведе до зростання попиту на корпоративні та муніципальні облігації - ICU

Кредит&Депозит
573
Керівник підрозділу випуску боргових цінних паперів групи ICU Руслан Кільмухаметов спрогнозував, що зниження прибутковості по облігаціях внутрішньої державної позики збільшить привабливість корпоративних і муніципальних облігацій для локальних та іноземних інвесторів.
“Зниження ставки НБУ і прибутковості по ОВДП відбувається на тлі відносної стабільності ставок за депозитами і за кредитами банків для юридичних осіб. Вже сьогодні деякі великі банки пропонують ставки за депозитами на рівні або вище за прибутковість ОВДП. Ряд внутрішніх інвесторів звертає увагу на корпоративні облігації, прибутковість яких зараз на 2-3% вище ОВДП. Зі зниженням ставки НБУ і прибутковості держпаперів цей попит буде тільки зростати”, – сказав Руслан Кільмухаметов.
Згідно з даними ICU, в першому півріччі 2020 року різниця між депозитами банків і ОВДП може бути 2-2,5%, чого достатньо для того, щоб привернути увагу іноземних інвесторів. Відповідна тенденція спостерігалася в 2011 році. Цього разу інвестори також можуть проявити інтерес до українських облігаціях і цінних паперів держкорпорацій.
Водночас, за словами Кільмухаметова, для активного розвитку ринку корпоративних і муніципальних паперів необхідний попит з боку найбільших банків. Без участі великих фінустанов буде складно розмістити і підтримувати ліквідність вторинного ринку великих емісій.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас