"Укртранснафта" и "Укртатнафта" обговорюють підписання договору за умовами транспортування ship-or-pay — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртранснафта" и "Укртатнафта" обговорюють підписання договору за умовами транспортування ship-or-pay

Енергетика
296
АТ «Укртранснафта» підтримує пропозицію ПАТ «Укртатнафта» брати до уваги при розрахунку тарифу на внутрішнє транспортування нафти планові показники транспортованих обсягів. Зокрема, це дозволить знизити приріст тарифу на транспортування нафти до Кременчуцького НПЗ у порівнянні з його проектним розміром.
Наразі сторони ведуть перемовини про укладення нового договору, що передбачає збільшення обсягів транспортування до Кременчуцького НПЗ до 1,2 млн тонн нафти в річному вимірі та включатиме норму ship-or-pay з 1 жовтня 2019 року.
Враховуючи, що встановлений тариф на транспортування нафти трубопроводами Укртранснафти опирається на фактичний обсяг прокачки (850 тис. тонн на рік) та з метою встановлення збалансованих тарифів – сторони вже звернулися в НКРЕКП з пропозицією щодо корегування тарифу з врахуванням планових показників прокачки нафти на НПЗ. Що більший обсяг гарантуватиме замовник послуг з транспортування, то меншим буде зростання тарифу.
Підписання нової угоди між Укртранснафтою та Укртатнафтою дозволить гарантувати поступовий вихід сегменту транспортування нафти до українських споживачів за економічно обґрунтованими тарифами, що забезпечить компанії компенсацію усіх витрат та досягнення необхідної рентабельності. Водночас документ визначить прийнятну для заводу вартість послуг і дозволить йому наростити переробку та випуск вітчизняних нафтопродуктів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас