"Укртатнафта" виступає проти підвищення внутрішніх тарифів на транспортування нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртатнафта" виступає проти підвищення внутрішніх тарифів на транспортування нафти

Енергетика
109
ПАТ “Укртатнафта” виступає проти запланованого Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), підвищення внутрішніх тарифів на транспортування нафти, заявляючи, що це негативно позначиться на нафтопереробній галузі країни.
В оприлюдненій на сайті компанії заяві зазначено, що у вересні цього року “Укртатнафта” збільшила місячний обсяг переробки нафти на 30%, а обсяг транспортування імпортної нафти магістральними нафтопроводами на Кременчуцький НПЗ (“Укртатнафта”) збільшився вдвічі.
“Це призвело до значного зниження собівартості зазначених послуг, однак НКРЕКП разом з АТ “Укртранснафта” ініціює різке збільшення тарифів на транспортування нафти магістральними нафтопроводами – майже в 2,5 рази”, – зазначено в повідомленні.
Компанія стверджує, що підвищення тарифів призведе до падіння конкурентоспроможності вітчизняних нафтопереробних підприємств і, як наслідок, до зниження обсягів нафтопереробки і виробництва нафтопродуктів. Крім того, заплановане підвищення суперечить енергетичній стратегії України до 2035 року, зокрема завданням щодо забезпечення 50% потреби внутрішнього ринку за рахунок нафтопродуктів українського виробництва.
ПАТ “Укртатнафта” змушена звернутися до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо цих ініціатив НКРЕКП і АТ “Укртранснафта”, – зазначено в заяві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас