Україно-британський стартап оголосив про підготовку польоту на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україно-британський стартап оголосив про підготовку польоту на місяць

Світ
551
Компанія Spacebit оголосила про плани стати першою у Великобританії, яка здійснить посадку на Місяць в липні 2021 року.
Заснований українцем Павлом Танасюком стартап Spacebit опублікував спільну заяву з американською компанією Astrobotic, в якій оголосив про підготовку місії.
Інженери планують, що корисне навантаження британської компанії приєднається до місячного апарату від Astrobotic під назвою Peregrine, в місії на поверхню Місяця разом з 16 іншими корисними вантажами, більша частина яких розроблена NASA.
Проте Spacebit поки що не розкриває, яке у них корисне навантаження, більш детальна інформація буде опублікована в жовтні. За словами засновника і генерального директора компанії Павла Танасюка, корисне навантаження носить «комерційний і науковий характер».
«Ми запускаємо перший комерційний вантаж на поверхню Місяця з Великобританії. Ми працюємо над цим вже кілька років. Ми пройшли попередню перевірку дизайну та критичну оцінку. Тепер у нас все готово до польоту», — говорить він.
Мета місії — дослідження місячної поверхні, печер і пошук корисних копалин.
“Це наука і дані, але це також комерційний простір. Ми віримо, що зможемо стати однією з небагатьох комерційних компаній, які дійсно заробляють гроші», — говорить Танасюк.
Він каже, що мета Spacebit — не тільки заробити гроші, але і викликати суспільний інтерес до Великобританії у сфері польотів на Місяць, точно так само, як це вдалося зробити Ізраїлю з його космічним апаратом.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас