Держслужба зайнятості оцінила свою частку на ринку резюме в 73% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держслужба зайнятості оцінила свою частку на ринку резюме в 73%

Фондовий ринок
428
База даних Державної служби зайнятості (ДСЗ) станом на 1 вересня цього року налічувала 977 тис. резюме, що становить 73% від загальної кількості претендентів, на ресурсі Robota розміщено ще 14% резюме, Work.ua – 11%, OLX – 2%, і лише 0,1% – на Jobs.ua.
Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на дані відомства.
Так, база даних Держслужби зайнятості одночасно нараховує майже 140 тис. вакансій, або 41% всіх, розміщених на інформаційних ресурсах вакансій.
За даними відомства, слідом йдуть Robota.ua – 17%, OLX – 18%, Work.ua – 22% і Jobs.ua – 2%.
“За підсумками першого півріччя 2019 року 1 млн 43 тис. українців знайшли роботу. При цьому ДСЗ працевлаштувала 440 тис. осіб або 42% загальної кількості офіційно оформлених працівників”,-наголошується в прес-релізі.
Відомство вказує, що за минулий рік за його сприяння роботу знайшли 826 тис. осіб, що в 20 разів більше, ніж за посередництва інших компаній і ресурсів з працевлаштування.
“Служба зайнятості займає вагоме місце на ринку посередництва у працевлаштуванні. Але для успішного розвитку ринку важливо налагодити співпрацю ДСЗ з приватними агентствами зайнятості та онлайн-платформами з пошуку роботи”, – підкреслює директор ДСЗ Ольга Макогон.
На її думку, сьогодні існує певна дискримінація безробітних і шукачів роботи, які користуються послугами служби зайнятості, бо роботодавці у вакансіях для ДСЗ вказують більш низькі розміри зарплат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас