НБУ і МВФ обговорили нову програму для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ і МВФ обговорили нову програму для України

Казна та Політика
772
Члени ради Нацбанку обговорили з місією МВФ нову програму співпраці, а також стан грошово-кредитного ринку та банківської системи, вдосконалення монетарної політики.
Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.
Глава ради НБУ Богдан Данилишин поінформував присутніх, що недавно Верховна Рада ухвалила основні принципи грошово-кредитної політики на 2020 рік і середньострокову перспективу.
“Згідно з ними, цілі грошово-кредитної (монетарної) політики залишаються незмінними, а Нацбанк може використовувати всі законодавчо визначені засоби грошово-кредитної політики”, – йдеться в повідомленні.
У НБУ відзначили, що при зниженні інфляційного тиску і поліпшенні очікувань НБУ буде пом’якшувати монетарну політику, сприяючи економічному зростанню.
“Облікова ставка в реальному вираженні буде поступово знижуватися в наступні роки до нейтрального рівня. Також з огляду на поліпшення інфляційних очікувань, будуть знижуватися і номінальні процентні ставки банків”, – додав регулятор.
У свою чергу, представники МВФ повідомили членам ради НБУ про розробку нової програми фінансової допомоги і висловили намір продовжити діалог у цьому напрямку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас