В Раді планують переглянути законопроект щодо зменшення пенсійного віку для жінок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Раді планують переглянути законопроект щодо зменшення пенсійного віку для жінок

Казна та Політика
23447
Верховна Рада розгляне проект закону №1086, який передбачає перегляд пенсійного віку жінок.
Законопроект “Про внесення змін до закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування “(щодо вдосконалення пенсійного забезпечення)” опублікований на сайті парламенту.
Що пропонують:
  • До 1 січня 2022 року право дострокового виходу на пенсію за віком мають жінки, яким виповнилося 55 років, за наявності страхового стажу не менше 30 років та за умови звільнення з роботи. У цьому випадку розмір їх пенсії, обчислений відповідно до статті 27 та з урахуванням статті 28 цього Закону, зменшується на 0,5 відсотка за кожний повний чи неповний місяць дострокового виходу на пенсію.
  • Для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами у період до 1 січня 2022 року або в разі, якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року незалежно від перерв.

Довідка Finance.ua:

  • В січні 2015 року парламентарії підтримали в першому читанні і в цілому цей проект закону, але в наступному місяці Петро Порошенко ветував законопроект.
  • Він стверджував, що протягом останніх років спостерігається дефіцит бюджету Пенсійного фонду, і тому на той момент було відсутнє фінансове забезпечення для реалізації цього закону.
  • На початку вересня поточного року президент України Володимир Зеленський запропонував внести зміни в законопроект, після чого він був направлений на розгляд в комітет.

Як накопичити собі на пенсію

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас