У Нафтогазі оцінили результати газових переговорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нафтогазі оцінили результати газових переговорів

Енергетика
793
Україні варто продовжити підготовку до припинення транзиту російського газу, оскільки переговори про новий контракт так і не почалися.
Про це заявив виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко за підсумками газових переговорів, які відбулися напередодні в Брюсселі.
“Як і очікувалося, до самих переговорів так і не дійшли: російська сторона поки не приймає консолідовану позицію європейської та української сторони, що відмова від виконання рішення Стокгольмського арбітражу не може бути передумовою для початку переговорів щодо новог контраокту на транзит”, – написав він у Facebook.
Водночас Вітренко позитивно оцінив готовність сторін “продовжити консультації щодо впровадження в Україні європейських правил і їх застосування до нового транзитного контракту”, але попередив про необхідність готуватися до припинення транзиту газу з 1 січня у зв’язку із затягуванням переговорів.
“Ну і не давати використовувати ці тристоронні «консультації» як виправдання будівництва Північного Потоку-2”, – резюмував він.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас