Lamborghini представила перший гібридний суперкар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lamborghini представила перший гібридний суперкар

Технології&Авто
663
Італійський автовиробник Lamborghini представив перший у своїй історії серійний гібридний суперкар Sian, який є найпотужнішим автомобілем в лінійці.
Купе вийде тиражем всього 63 екземпляри, які вже всі розкупили.
Силова установка суперкара складається з атмосферного V12 двигуна потужністю 785 кінських сил об’ємом 6,5 літра, а також електромотора потужністю 34 сили. Таким чином, сумарна потужність склала 819 кінських сил. При цьому вузол електродвигуна вперше для низьковольтних гібридів безпосередньо пов’язаний з колесами, що дозволяє пересуватися на низькій швидкості і рухатися заднім ходом на одній електротязі. Джерелом електроенергії в Sian служить не літій-іонна батарея, а суперконденсатор.
Lamborghini представила перший гібридний суперкар
Електродвигун встановлений в перегородці між пасажирською капсулою і моторним відсіком, а маса електромотора і суперконденсатора – всього 34 кг. Розганяється Sian до 100 км/год за 2,8 секунди, а максимальна швидкість перевищує 350 км/год.
Lamborghini представила перший гібридний суперкар
Також автомобіль обладнаний унікальними активними охолоджуючими заслінками в задній частині кузова, які реагують на температуру вихлопних газів і самі регулюють відведення тепла від двигуна.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас