У Virgin Galactic завершили складання космічного літака — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Virgin Galactic завершили складання космічного літака

Технології&Авто
680
Фюзеляж третього суборбітального корабля SpaceShipTwo від Virgin Galactic був з’єднаний з готовою секцією крила, заявили представники компанії.
«Крім того, два горизонтальні і вертикальні оперення були з’єднані з задньою секцією космічного корабля», – йдеться в заяві представників Virgin Galactic.
Завершення цих двох етапів приведе до складання наступного SpaceShipTwo, який планується ввести в експлуатацію після VSS Unity, що стане важливим кроком вперед.
VSS Unity, другий SpaceShipTwo, побудований Virgin і він підходить до завершення своєї великої тестової кампанії. Транспортний засіб двічі досяг суборбітального простору (за версією ВВС США це 80,45 км), в грудні 2018 року (82,7 км) і лютому цього року (89,9 км), але так і не досягнувши лінії Кармана.
Нині корабель проходить модернізацію в Мохаве, штат Каліфорнія, на об’єктах виробничого підрозділу Virgin The Spaceship Company. Коли робота буде завершена, Unity буде доставлений в Spaceport America в Нью-Мексико, який є центром комерційної діяльності Virgin. Випробування, ймовірно, пройде цієї осені, повідомили представники Virgin Galactic минулого місяця. SpaceShipTwo № 3, чию назву ще не було оголошено, також складається в Мохаве – як і SpaceShipTwo № 4, який теж на підході. (Перший космічний корабель SpaceShipTwo, VSS Enterprise, був знищений в жовтні 2014 року під час випробувального польоту, в результаті якого загинув другий пілот Майкл Олсбері і поранений пілот Пітер Зібольд.)
«Наша пристрасна і талановита команда досягла великих успіхів з наступним SpaceShipTwo», – заявив в тій же заяві президент компанії «The Spaceship» Енріко Палермо.
Бачачи, що VSS Unity стоїть поруч зі споруджуваним третім (або четвертим, якщо рахувати Enterprise) космічним кораблем, стає ясно, що ми будуємо парк чудових космічних літаків для комерційних польотів. SpaceShipTwo з шістьма пасажирами піднімається вгору літаком, відомим як WhiteKnightTwo, а потім відчіплюється на висоті близько 15 кілометрів. У цей момент запускається ракетний двигун космічного корабля, що виводить космічний корабель в суборбітальний простір. Пасажири на борту корабля відчують невагомість на кілька хвилин і побачать вигин Землі на тлі космічної тьми. Досвід не дешевий: квиток зараз коштує 250 000 доларів. За словами представників Virgin Galactic, на сьогоднішній день місце заброньоване для понад 600 пасажирів.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас