Поправки до законопроектів про РРО і кешбек: що відомо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поправки до законопроектів про РРО і кешбек: що відомо

Аграрний ринок
4082
Голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна підготувала поправки до законопроектів №1053 і №1073.
Про це повідомляється на сторінці Южаніної у Facebook.
“Підготувала поправки до законопроекту №1053-1 — їх вийшло 105, а також до законопроекту №1073 — 22. Як і говорила вчора на зібранні за участю малого й середнього бізнесу, дані законопроекти необхідно змінити з урахуванням і пропозицій підприємців, і очікуваної загальної користі для бізнесу і для держави”, – ідеться в повідомленні.
Які зміни внесли:
  • Обов’язкове застосування РРО з 1 січня 2021 року має стосуватися тільки таких видів діяльності: реалізація побутової техніки, лікарських засобів, ювелірних виробів, уживаних товарів в магазинах, діяльність готелів, туристичних агентств, кафе, барів, ресторанів, а також реалізація автозапчастин за переліком Кабінету Міністрів України.
  • Що стосується всіх платників єдиного податку другої-четвертої груп — застосування РРО для них не на часі.
  • Поняттям програмного забезпечення чи програми, яка може використовуватися будь-яким портативним пристроєм надали чіткі визначення, щоб не було подвійного тлумачення і підміни понять.
  • Чітко визначили період, коли має вся ця система запрацювати — через 90 днів після підтвердження рішенням КМУ готовності такого програмного забезпечення до промислової експлуатації.
  • Повністю виключили застосування механізму так званих кешбеків. “Підприємці були буквально в шоці від перспективи додаткового тиску на бізнес у новий спосіб”, – зазначила Южаніна.
  • Штрафи мають залишатися для класичних РРО на сьогоднішньому рівні, а для програмних РРО — виключно за нереєстрацію розрахункової операції на сервері контролюючого органу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас