НБУ дозволив злиття Альфа-Банку і Укрсоцбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дозволив злиття Альфа-Банку і Укрсоцбанку

Фондовий ринок
830
Національний банк 12 вересня надав Альфа-Банку і Укрсоцбанку дозвіл на злиття.
Дозвіл НБУ видав на реорганізацію шляхом приєднання АТ «Укрсоцбанк» до АТ «Альфа-Банк» за спрощеною процедурою реорганізації банків шляхом приєднання, передбаченого законом «Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків» від 23 березня 2017 року.
Це дозволило Альфа-Банку сьогодні оголосити про початок процедури реорганізації.
В результаті реорганізації Укрсоцбанк передасть за передавальним актом все своє майно, права та обов’язки банку-правонаступнику – Альфа-Банку, і припинить своє існування як юридична особа.
За передавальним актом Укрсоцбанк передасть, а Альфа-Банк прийме також майно і кошти, на які накладено обтяження (в тому числі публічні), і обмеження на розпорядження (в тому числі арешти) зі збереженням таких обтяжень і обмежень на розпорядження.
Інформація про дату, з якої АТ «Альфа-Банк» стане повним правонаступником АТ «Укрсоцбанк», буде розміщена на сайтах цих банків, а також в приміщеннях банків та їх відділень, де здійснюється обслуговування клієнтів.
Збори акціонерів Укрсоцбанку 10 вересня схвалили приєднання до Альфа-Банку за спрощеною процедурою, а акціонери Альфа-Банку згодні поглинути Укрсоцбанк. В результаті злиття статутний капітал Альфа-Банку буде збільшено на 16,546 млрд грн до 28,726 млрд грн.
Операцію обіцяють закрити в жовтні.
Голова правління Укрсоцбанку, генеральний менеджер Альфа-Банку Іван Світек, який курирував процес злиття банків, залишає свою посаду. Новим генеральним менеджером Альфа-Банку стане керуючий директор Альфа-Банк Білорусь Рафал Ющак.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас