Євросоюз планує побудувати «зелену» економіку до 2050 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз планує побудувати «зелену» економіку до 2050 року

Енергетика
600
Напередодні саміту з кліматичних змін, який має відбутися 23 вересня під егідою Генерального секретаря ООН в Нью-Йорку, Європейський Союз підтвердив амбіції в боротьбі з кліматичними змінами і в переході до «зеленої» економіки до 2050 року.
Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.
«Євросоюз принесе в Нью-Йорк результати спільної роботи в рамках енергетичного Союзу: реалістичну перспективу створення кліматично нейтральної Європи до 2050 року. Цей намір підтверджується амбітною політикою, яка закріплена в юридично зобов’язуючих документах. Євросоюз забезпечив участь усіх секторів економіки в такому переході. Ми сподіваємося, що на саміті щодо кліматичних змін наші плани надихнуть і інші країни», – зазначив з цього приводу Марош Шефчович.
Країни ЄС мають намір до 2020 року, як це передбачено Паризькими домовленостями щодо кліматичних змін, представити довгострокову стратегію спільних дій у досягненні кліматичних цілей 2050 року.
Такі цілі з побудови кліматично нейтральної економіки були представлені Єврокомісією в листопаді 2018 року і підтримані більшістю країн ЄС в червні цього року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас