В Україні запрацював Вищий антикорупційний суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запрацював Вищий антикорупційний суд

Казна та Політика
696
Вищий антикорупційний суд (ВАКС) починає свою роботу у четвер, 5 вересня. Дата початку функціонування установи була визначена на зборах суддів Антикорупційного суду 7 травня поточного року.
З дня початку роботи суду корупційні кримінальні провадження, як нові, так і ті, що вже слухаються в інших судах, повинні бути передані в Антикорупційний суд.
Крім того, суд розглядатиме клопотання Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).
Приміщення Антикорсуду розташовуються в Києві за адресою: проспект Перемоги, 41 і Хрещатик, 42А (колишня будівля Печерського райсуду Києва).
Склад суду – 38 суддів. З них 11 працюють в Апеляційній палаті суду. Очолює відомство суддя Олена Танасевич.
Відповідно до закону, антикорупційному суду підсудні кримінальні провадження у корупційних злочинах, в разі якщо розмір предмета злочину або завданих збитків в 500 і більше разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб (зараз – 968 тис. гривень).
Суддям, а за необхідності і членам їхніх сімей надається цілодобова охорона, а житло оснащується охоронною сигналізацією і тривожними кнопками сигналізації.
Відкритий конкурс на посади суддів антикорупційного суду був завершений 6 березня поточного року. А в квітні судді склали присягу.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас