Чого чекати від комунальних тарифів восени — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чого чекати від комунальних тарифів восени

Особисті фінанси
9266
Сума, на яку збільшиться оплата за комунальні послуги, залежить від успіху в переговорах з Міжнародним валютним фондом і від європейських мереж, які впливають на внутрішню ціну газу для населення.
За консенсус-прогнозом Мінекономрозвитку і торгівлі (МЕРТ), ціна на газ для побутових споживачів до кінця року зросте на 15%, на гарячу воду та опалення – на 20%, на електричну енергію – на 15%.

Як заощадити на комуналці 2019

Однак прогноз робився за попередньої влади, курс якої стояв на ринкову ціну за газ. Враховуючи наміри нинішньої влади відкрити ринок землі, МВФ може дозволити відстрочити політику ринкового ціноутворення або запропонувати інше вирішення цього питання. Відповідно, головним орієнтиром вартості газу будуть хаби Європи, де ціна зростає кожен опалювальний сезон.
Влада встановила максимальну вартість газу для населення – не дорожче ніж 9 700 гривень за 1 тис. куб. м. А у фінансовому плані “Нафтогазу” на листопад-грудень вказується ціна на приблизно 7,2 тис. гривень за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

Довідка Finance.ua:

  • Нещодавно “Нафтогаз” повідомив про впровадження підписки на газ за літньою ціною: до 25 вересня українці зможуть закупити газ на опалювальний сезон за ціною 4874,42 грн (без урахування ПДВ і т. д.).
  • Мешканці квартир Києва з тепловими лічильниками платять за опалення 1654,4 грн за 1 Гкал, без лічильників – 38,5 грн за квадратний метр.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас